Medewerker aan het woord: “Ik wens je een werkomgeving toe waarin je ervaart dat je kan en mag zijn wie je bent”

Medewerker aan het woord

Onze collega Manon Verweij is administratief medewerker. Manon weet hoe het is om niet te kunnen werken. Ze heeft de afgelopen jaren ervaren dat ze op haar werk mag zijn wie ze is. In deze rubriek ‘Medewerker aan het woord’ vertelt zij hierover. 

Manon vertelt

“Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met VDHC Werkadvies, zat ik in een stormachtige periode in mijn leven. Er speelde veel, er gebeurde een hoop tegelijk en het was inmiddels ook tijd om te gaan re-integreren. Hoe dan?… dacht ik bij mezelf. Hoe ga ik na zo lang uit de running te zijn geweest het werkende leven weer oppakken en… wil ik dat wel? Dit waren vragen die destijds door mij heen gingen.

Ik kwam in een 2e spoor traject terecht bij VDHC. Ik had werkelijk geen idee wat mij te wachten stond. Na het eerste gesprek was ik gelukkig al wat op mijn gemak gesteld. Ik kreeg te horen dat ik zelf het tempo mocht aangeven en er genoeg rekening zou worden gehouden met de dingen die nog niet helemaal gingen.

Langzaamaan begon ik te beseffen dat ik weer deel zou gaan uitmaken van de maatschappij. Dit zorgde voor behoorlijk wat spanning. Ik had soms zelfs het idee dat ik dit nooit meer zou kunnen. Laat staan ooit weer met mensen te kunnen werken. Iets wat ik toen deed en wat nu nog steeds iets is wat ik heel graag weer zou willen doen. Dat ik inmiddels een opleiding tot Jobcoach aan het doen ben had ik toentertijd dan ook nooit verwacht.”

Terug naar het begin

“Wat erg fijn was, was dat ik laagdrempelig kon beginnen met wat vrijwilligerswerk bij een dierenasiel en later als gastvrouw bij een Seats2meet locatie. Hierdoor kon ik stapje voor stapje en heel laagdrempelig, zonder druk, weer wennen aan het werken.

Vooral het sociale aspect was een struikelblok voor me. Door een burn-out en angsten die ik destijds had, ging ik niet graag naar buiten. Sociale contacten vermeed ik liever. Door het vrijwilligerswerk kreeg ik langzaam vertrouwen dat ik weer kon deelnemen aan sociale activiteiten. Mede dankzij de fijne begeleiding vanuit VDHC Werkadvies en andere behandelaren die ik destijds sprak.

Tijdens mijn traject in het 2e spoor kreeg ik de kans om bij VDHC Werkadvies zelf te starten, in de vorm van een werkervaringsplek als administratief medewerker. Tevens zijn er doorgroeimogelijkheden naar het werken met mensen.”

Heden

“Uiteindelijk beviel het werk als administratief medewerker me beter dan ik had verwacht. Mede dankzij de veilige omgeving die werd gecreëerd, begon ik weer plezier te krijgen in het naar mijn werk gaan. Ik kon het werk bij thuiskomst loslaten en ik kon geheel op mijn eigen tempo het werk opbouwen en uitbreiden.

Ik begon puur administratief, vervolgens deed ik ook wat receptioniste taken erbij, zoals de telefoon aannemen en mensen ontvangen op ons kantoor. Verder ben ik mij gaan richten op het facturatieproces van VDHC Werkadvies, ben ik de uitdaging aangegaan tot het opzetten van een nieuw facturatiesysteem en op dit moment ben ik dus bezig met het volgen van de opleiding tot Jobcoach. Met als doel om straks binnen VDHC zelf een stukje met onze kandidaten mee te mogen lopen tijdens hun proces. Het proces waar ik 3 jaar geleden zelf ook in zat.”

Wat betekent werk voor mij?

“Ik ben dankbaar dat ik tot hier ben gekomen, mede dankzij het vertrouwen en de support van mijn collega’s en werkgever. Waar ik de afgelopen jaren achter ben gekomen is dat werk voor mij gaat over samen zijn, dingen met elkaar kunnen delen, lachen met elkaar, even je ei kwijt kunnen, structuur hebben in je dagen, elkaar een luisterend oor kunnen bieden, grenzen leren aangeven, zorg leren dragen voor je eigen behoeften en de verbinding mogen ervaren met anderen.
Ik kijk terug op hele fijne jaren bij ons bedrijf, waarin in heb mogen ervaren dat ik gewoon kan zijn wie ik ben. Waarbij ik geniet van de nieuwe uitdagingen en nieuwe ervaringen binnen mijn werk op dit moment. Het zal mij benieuwen wat de toekomst mij gaat brengen!

Ik wil jou als lezer van mijn verhaal bedanken voor je interesse en aandacht en wens je een werkomgeving toe waarin je ervaart dat je kan en mag zijn wie je bent. Dat je mag stralen en mag luisteren naar je innerlijke zelf zodat je net als ik kan doen wat bij je past en waar jij blij van wordt.”

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..