Onze collega Natascha Winkelmeijer stelt zich voor

Natascha Winkelmeijer

Onze collega Natascha Winkelmeijer werkt sinds een jaar voor ons als re-integratiespecialist. Ze gelooft zelf heilig in duurzame re-integratie en kijkt verder dan alleen de ‘passendheid’ in werk. Graag stelt zij zich via deze weg aan jullie voor.

Natascha vertelt

“Als dochter van de kastelein hoorde ik de meest uiteenlopende verhalen van mijn vader. Want naast kroegbaas, werd hij ook vaak gezien als vraagbaak, (on)bevooroordeeld toehoorder en naast biertapper ook als moppentapper. Hij had altijd anekdotes en leuke verhalen. Wat mij daarin intrigeerde, was zijn bevlogenheid om mensen het naar hun zin te maken. Door hen een fijn avondje uit te bezorgen, en ook door hen een podium te geven en zich gehoord te voelen. Hij ging vrijwel altijd met heel veel plezier aan het werk. Hij zag altijd wel iets van een talent in iemand. Mijn devies was toen: ‘later als ik groot ben, word ik ook horecaondernemer’. Dus ik ging naar de hotelschool. Eerst naar de middelbare en daarna naar de hoge hotelschool.”

Een zaadje was geplant

“Wat ik toen niet wist en nu wel, is dat in deze bezieling een zaadje is geplant voor mijn vak van nu. Ik vind het interessant om te weten wat mensen drijft, waarom ze doen wat ze doen en waar ze een (ongezien) talent voor lijken te hebben. Mijn pad was om dat via het horecavak te ontdekken.

Ik vind het ongelooflijk leuk om mensen te begeleiden naar werk wat voor hen iets toevoegt aan hun leven. Omdat ik van huis uit heb gezien wat werkplezier met je doet. Zelf heb ik ook ervaren hoe het is als je dat werkplezier even niet hebt. De verhalen die ik in mijn coachstudio hoor, zijn een enorme verrijking voor mij en de wijze waarop ik naar de wereld kijk. Deze aspecten zijn voor mij drijvende krachten in mijn werk als coach in persoonlijke ontwikkeling & groei, als loopbaan professional en als re-integratiespecialist bij VDHC Werkadvies. Oh ja, wel met een vleugje humor voor de nodige luchtigheid. Maar dat zal je niet verbazen 😉.”

Waarom mijn keuze voor VDHC Werkadvies?

“Wat voor mij voorop staat, is dat ik VDHC Werkadvies ervaar als een bedrijf met een warm hart. Professioneel en altijd vanuit het eigen verhaal van de mens. Er is ruimte voor kandidaten om te mogen ontdekken welk potentieel er in hen zit om van toegevoegde waarde te zijn op de arbeidsmarkt, ondanks beperkingen. Ik geloof zelf heilig in een DUURZAME re-integratie. Dat kan mijns inziens pas plaatsvinden als er ook naar de wensen en talenten van de kandidaten wordt geluisterd, in plaats van uitsluitend naar ‘passendheid’ te kijken. Uiteindelijk heeft iedereen meer aan een duurzame terugkeer van de kandidaat in het arbeidsproces.”  

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..