Kandidaat aan het woord: “Samen met Charlotte heb ik gekeken welke mogelijkheden ik nog wel heb en wat ik nog wél kan”

Re-integratie na kanker

Hoe ervaren onze klanten de dienstverlening? In deze rubriek komen onze klanten aan het woord, desgewenst anoniem. Vandaag het verhaal van Annemarie, een kandidate die bij ons terecht kwam en erg geholpen was met de begeleiding van onze collega Charlotte. Hierbij vertelt ze haar verhaal.

Wat was het probleem?

Annemarie vertelt: “Hallo mijn naam is Annemarie, 41 jaar en alleenstaande moeder van twee mooie meiden. In februari 2022 heb ik mij moeten ziek melden vanwege de constatering van borstkanker. Al snel werd duidelijk dat ik langdurig ziek zou zijn. Ik volgde maandenlange chemotherapie, kreeg een operatie en werd bestraald. Naast dat ik weer kankervrij ben, heeft het ziek zijn ook zijn sporen nagelaten.

Na een jaar van behandelingen kon ik gaan beginnen aan mijn herstel. Tussentijds heb ik regelmatig contact gehad met mijn werkgever en de bedrijfsarts.”

Hoe heeft VDHC Werkadvies geholpen?

“Toen het eerste ziektejaar er op zat, ben ik door mijn werkgever doorverwezen naar VDHC Werkadvies voor het 2e spoortraject. Ik vond het best veel wat er allemaal op mij af kwam. Dit kostte mij veel energie. Om die reden spraken Charlotte en ik de meeste keren af via Teams, dat scheelde voor mij enorm.

In het begin vond ik de gesprekken best lastig: het gaat immers over hoe ik mij voel, wat ik kan, wat ik wil maar ook over wat moet. Naarmate we vaker in gesprek gingen werden de gesprekken ook wat makkelijker en vertrouwd. Uit het verslag van de arbeidsdeskundige en bedrijfsarts kwam naar voren dat terugkeer op de werkvloer niet meer passend was.

Samen met Charlotte heb ik gekeken welke mogelijkheden ik nog wel heb en wat ik nog wél kan. Om weer feeling te krijgen met het arbeidsproces, zijn wij gaan uitzoeken of er vrijwilligerswerk was in de buurt van mijn woonplaats. Samen hebben we een inschrijving gedaan en al snel mocht ik, na een eerste kennismaking, starten met mijn vrijwilligerswerk. Ik doe dit nu één ochtend in de week. Dit was in het begin best pittig en ik merk dat dit naast de zorg voor mijn kinderen wel het maximaal haalbare is voor nu. Het fijne aan vrijwilligerswerk is dat er veel minder druk op zit, maar je toch onderdeel kunt zijn van de samenleving. Hier haal ik voldoening uit.”

De afloop

“Op dit moment is vrijwilligerswerk het hoogst haalbare. Gelukkig denken zowel mijn werkgever als Charlotte van VDHC Werkadvies hier hetzelfde over. Zij zien mijn beperkingen in het arbeidsproces. Ik heb nu een WIA uitkering aangevraagd, dat is de laatste stap in dit proces.

Ik heb de persoonlijke aandacht in mijn traject als heel prettig ervaren, ik kon mijzelf zijn. Ook als ik tussen de gesprekken door nog vragen had, nam Charlotte daar de tijd voor. Mijn zelfvertrouwen in wat ik nog wel kan is enorm gegroeid. Ook heb ik leren accepteren dat ik nu niet in het gewone arbeidsproces kan meedraaien. Ik kan zeggen dat ik tevreden ben over het traject.”

Meer weten?

Zit je met soortgelijke vragen als de kandidate uit bovenstaand verhaal en wil je meer informatie? Mail dan naar administratie@vdhcwerkadvies.nl, wij zorgen dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt.

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..