Onze nieuwe collega Carlos Verhorst stelt zich voor

Nieuwe collega

Eind 2023 hebben wij Carlos Verhorst welkom mogen heten binnen ons team. Carlos heeft inmiddels zijn draai bij ons gevonden en stelt zich graag via deze weg aan jullie voor.

Mijn naam is Carlos Verhorst. Ik woon samen met mijn vrouw Antoinette en onze twee tienerdochters in de mooie en gezellige vestingstad Amersfoort.

Het jaar 1977

Graag neem ik jou even mee terug in de tijd, namelijk naar 1977. In dat jaar zijn er een aantal bijzondere gebeurtenissen te noemen: de treinkaping bij De Punt, de Benelux en Frankrijk gingen voor het eerst over op de zomertijd en een dertienjarige stak zwemmend het Kanaal (UK-F) over. Maar wat natuurlijk niet onbenoemd kan blijven is … mijn geboorte.

Wie is Carlos?

Ik ben geboren in Amsterdam, maar opgegroeid in Bussum (‘t Gooi). Als kind zat ik op wedstrijdzwemmen en speelde ik in een fanfare (drumband). Hier heb ik diverse taptoes en optredens mee mogen maken. Dit was zowel muzikaal als choreografisch uitdagend, maar leuk om als kind te doen! Als tiener ben ik een aantal keren mee geweest op een hulptransport voor kleding en goederen voor mensen in Roemenië. Erg indrukwekkend voor een tiener en bijzonder om concreet iets voor je medemens te mogen betekenen.

Nu, zoveel jaren later, ben ik in mijn vrije tijd o.a. actief in onze plaatselijke kerk. Hier ben ik betrokken als coördinator om tweewekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen die dit echt nodig hebben. Ik wil graag een verschil maken in mensenlevens, dit kenmerkt mij als persoon.

Daarbij ben ik ook gewoon een levensgenieter, samen koken en genieten van lekker eten, gezellige en kostbare momenten hebben met vrienden en mijn gezin. Tevens heb ik brede interesses in techniek, geschiedenis, nieuws/actualiteit, musea en reizen.

Loopbaan

Na de basisschool ben ik naar de LTS Elektrotechniek gegaan, omdat ik treinmachinist wilde worden. Hier kreeg ik het advies om door te stromen naar de MTS Elektrotechniek. In mijn stages werd voor mij helder dat ik techniek wel leuk vond, maar het werken met mensen eigenlijk nóg leuker. Hier heb ik mijn droom om treinmachinist te worden losgelaten en ben mij volledig gaan richten op ondersteuning van mensen in hun werksituatie. Hierdoor heb ik een HBO studierichting gekozen waar het component ‘mens’ veel meer aandacht kreeg.

Na mijn afstuderen heb ik met plezier bij een aantal werkgevers gewerkt: in de verzekeringsbranche, advisering en begeleiding bij uitzend/detacheringswerk en in de werving & selectie branche. Ik merkte bij mijzelf de behoefte aan verdere scholing en specialisatie, dus ben ik zowel een HBO opleiding voor Loopbaanadviseur als voor Re-integratieadvies gaan volgen. Beiden zijn met een positief resultaat afgerond.

Dit heeft uiteindelijk gemaakt dat ik in contact ben gekomen met een landelijke loopbaanadvies organisatie. Deze bood mij de mogelijkheid om als zelfstandig Loopbaanadviseur & Re-integratieadviseur én als ondernemer vanuit twee vestigingen mensen dagelijks te begeleiden. Hier heb ik mij met veel plezier en verbondenheid ingezet voor de vele honderden kandidaten, in diverse soorten begeleidingstrajecten. Daarnaast heb ik ook veel intensief samengewerkt met zowel kleine als grote organisaties.

Waarom koos je voor VDHC Werkadvies?

Na twaalf jaar met plezier als zelfstandig ondernemer gewerkt te hebben, was het even tijd voor een heerlijke sabbatical. In deze periode heb ik voor mijzelf overwogen wat mijn volgende loopbaan stap zou gaan worden. Weer als zelfstandige aan de slag óf deel gaan uitmaken van een gespecialiseerd arbeidsdeskundig team, dat ook vakbekwaam de re-integratiebegeleiding in 2e spoortrajecten correct verzorgt voor klanten?

Het is het laatste geworden, omdat VDHC Werkadvies voor mij een professionele organisatie is waarin ik verder kan groeien als professional. Ik kan vanuit mijn rol als Re-integratiespecialist, maar ook als Register Loopbaanprofessional (RL), in de diverse trajecten beide aspecten volop kwijt. VDHC Werkadvies staat garant voor: kwaliteit van dienstverlening, een persoonlijke benadering in het traject, een mooi enthousiast team, een prettige werksfeer en de inzet om samen te zoeken naar passende vitaliteit, werkplezier en duurzame inzetbaarheid voor zowel onze klanten als kandidaten.

 

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..