VDHC’s maandelijkse lunchsessie: LEAN management, een vervolg

Aangezien wij elkaar als team niet dagelijks zien, vinden wij het fijn om ‘live’ met elkaar in contact te zijn middels een gezellige maandelijkse lunchsessie.

Tijdens de lunchsessies brengen onze medewerkers om de beurt een thema of bijvoorbeeld een vraag in, wat te maken heeft met ons werkveld. Het uiteindelijke doel hiervan is kwaliteitsbevordering van ons als bedrijf en onze dienstverlening. Deze maand zijn we voor de tweede keer aan de slag gegaan met LEAN management.

 

LEAN management

Deze maand was het Bert zijn beurt om onze lunchsessie voor te bereiden. Hij heeft een vervolg gegeven aan zijn vorige lunchsessie volgens de LEAN management methode.

Nog even ik het kort uitgelegd wat LEAN management is:

LEAN is veel meer dan de tools en technieken, het is een gedachtegoed waar elke laag van de organisatie mee aan de slag moet. Hierbij is het gedrags- en cultuuraspect minstens net zo belangrijk als de tools. Vragen die gesteld worden binnen deze theorie:

-Wat is de echte oorzaak? (probleem ‘uitkleden’)

-Stel jezelf heel vaak de vraag “Waarom (doe je dit)?”

-Hoe gaan we zorgen dat het nooit meer zal gaan zoals het was?

 

Brainstorm

We begonnen de sessie met brainstormen over ‘problemen’ die we tegen komen in onze organisatie. Oftewel: waar lopen we met elkaar tegenaan en hoe kunnen we dit met elkaar oplossen? Er werden verschillende dingen aangehaald, zoals de vraag hoe we efficiënter kunnen omgaan met onze tijd. Waar kunnen we tijd winnen en waar ligt de prioriteit binnen je werk? En hoe waarborg je hierbij de kwaliteit?

Een onderdeel dat hierbij ter sprake kwam is het werven van nieuw personeel. Met meer personeel spreid je het werk, waardoor de werkdruk lager wordt.  We hebben besproken hoe je je bedrijf en vacatures zichtbaar maakt op de huidige arbeidsmarkt. Ons bedrijf is echt een heel fijne werkplek. Hoe zorg je dat werkzoekenden daar ook achter komen, terwijl er momenteel zoveel keus is qua vacatures?

 

Vacatures

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij VDHC Werkadvies? Neem dan contact op met Elbert Kamphorst 06-20317491 of Charlotte van der Weele-Venneman 06-15200909. Wij hebben momenteel 2 vacatures open staan, klik hier om naar de vacatures van Arbeidsdeskundige en Arbeidsconsulent te gaan.

 

Tot slot

Deze LEAN sessies houden ons scherp, we ervaren met elkaar dat het waardevol is om te brainstormen over dingen waar ons team tegenaan loopt. Wij halen er plezier uit om samen creatief na te denken en te denken in oplossingen.

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..