Week van de HSP: 13 t/m 19 juni

hoogsensitiviteit

In ons werk (het begeleiden van mensen die door ziekte op zoek moeten naar andere mogelijkheden in werk) komen we vaak mensen tegen die in een burn-out zijn beland of chronisch vermoeid zijn. Vaak is dit ontstaan door langdurige overbelasting. Overbelasting kan zeer veel verschillende oorzaken hebben. Buiten de persoon gelegen, maar vaak ook binnen de persoon gelegen. Eén van de factoren die kan bijdragen aan overbelasting is niet-(h)erkende hoogsensitiviteit (HSP). 

Het herkennen van je hoogsensitiviteit, het onderzoeken hoe je deze eigenschap ervaart en welk HSP-type je bent kan veel inzicht geven. Het erkennen van je hoogsensitiviteit en er beter mee leren omgaan, het ombuigen van deze eigenschap van een last naar een kracht, kan je fysieke en mentale gezondheid ten goede komen. Door met meer aandacht voor jezelf de wereld om je heen te bekijken, goed voor jezelf te zorgen, assertief je grenzen aan te geven en op tijd je batterij op te laden verhoog je je weerbaarheid en belastbaarheid.

 

Vraag jij je wel eens af of je hoogsensitief bent?

Heb jij last van chronische vermoeidheidsklachten of ben je in een burn-out beland? Onderzoek dan eens of hoogsensitiviteit hierin soms een rol zou kunnen spelen.

 

Week van de hoogsensitiviteit

Deze week is het de week van de HSP, met veel mogelijkheden (webinars, downloads, workshops, etc.) om meer te ontdekken over hoogsensitiviteit. Mocht je meer willen weten, neem dan eens een kijkje op de website: https://weekvandehsp.nl/

Terugblik op ons jubileumjaar

Het afgelopen jaar bestond ons bedrijf 15 jaar! Een mooie mijlpaal, die wij niet in stilte voorbij hebben laten gaan. Hierbij blikken wij terug op ons jubileumjaar en..

Fijne feestdagen!

Het team van VDHC Werkadvies wenst je fijne feestdagen!   Bedankt voor de mooie samenwerkingen, in welke vorm dan ook. Wij zijn dankbaar voor iedereen die ons wist..

Bert is geslaagd!

Onze collega Bert Pols is geslaagd voor de opleiding tot arbeidsdeskundige. Wij willen hem feliciteren met deze mooie ontwikkeling in zijn loopbaan! Een arbeidsdeskundige onderzoekt het verloop van..