Over Duurzame Inzetbaarheid gesproken: Work-Life balance ‘Teletrabajar desde España’

Werken vanuit het buitenland

Recent hebben mijn collega’s van VDHC Werkadvies, Charlotte van der Weele en Nel Andela, een white paper geschreven over duurzame inzetbaarheid. Voor een inhoudelijke uitleg verwijs ik je naar de inhoud van dat white paper. Een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid is natuurlijk je werk en de omstandigheden waaronder je je werk verricht. Als je daarin een balans kunt zoeken die voor jou goed werkt en waarin je werkgever bereid is mee te denken, dan levert dat per saldo een blije(re) medewerker op. Is het mogelijk om te werken vanuit het buitenland?

Ik, Sandra, merk dat ik behoefte heb aan een andere omgeving. Ter inspiratie. Ter reflectie. Even uit de dagelijkse routine stappen. Andere geuren opsnuiven en andere landschappen zien. Heerlijk! Dat geeft mij energie en daar word ik blij van.

In het verleden heb ik een tijd in Spanje gewoond, ik heb ook Spaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd en ik spreek goed Spaans. Het verlangen om in Spanje te wonen en te werken heb ik altijd met mij meegedragen ook al heb ik dat verlangen een tijdje in de koelkast gezet. Tot nu. In corona tijd heb ik ervaren dat ik mijn werk ook goed online kan doen. En dat biedt mogelijkheden! Opeens borrelde bij mij de gedachte op ‘als ik mijn werk ook online kan doen, waarom ga ik dan niet onderzoeken of ik een paar maanden per jaar vanuit het buitenland kan werken?’.

 

Zo gezegd, zo gedaan: ik ga een tijdje werken vanuit het buitenland!

Ik heb mijn werkgevers Elbert en Charlotte gevraagd hoe zij hier tegenover staan. Beiden reageerden verrast toen ik mijn wens aan hen voorlegde. Zij stemden direct in met mijn idee voor een proefperiode van een maand. Ik weet zelf ook niet hoe wonen en werken in Spanje mij gaat bevallen en een maand is een prima periode om dat te ervaren. Dus dat is wat ik ga doen!

3 juni reis ik met mijn hond Kate naar (noordwest) Spanje om een maand online vanuit Spanje te werken: teletrabajar desde España. Ik krijg de kans van mijn werkgever om mijn wens in vervulling te brengen. Hoe fantastisch is dat?

 

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..