Kandidaat aan het woord: “Wat geduld en vertrouwen met een mens kunnen doen is ongelooflijk”

Kandidaat aan het woord

Hoe ervaren onze klanten de dienstverlening? In deze rubriek komen onze kandidaten aan het woord, desgewenst anoniem. Vandaag het verhaal van een kandidate die bij ons terecht kwam en veel heeft gehad aan het geduld en vertrouwen van onze collega Anton. Hierbij vertelt ze haar verhaal.

Wat was het probleem?

Toen Anne-Marie bij ons kwam voor een 2e spoor traject, was zij werkzaam als dierenarts bij een eerstelijns dierenkliniek. Zij raakte ziek in april 2021. Ze viel uit door klachten van emotionele overbelasting. Anne-Marie is op dat moment 27 jaar oud.

Kandidaat aan het woord

Anne-Marie vertelt: “Ik heb altijd gedacht niet gevoelig te zijn voor burn-out klachten, omdat ik snel zeg wat me dwars zit. Toch blijkt het dus niet alleen bij jezelf te liggen. Het is vooral mentaal zwaar om te accepteren dat je je grens hebt bereikt.

In het hele traject in het eerste ziektejaar was het elke keer overduidelijk dat iedereen die zei er voor mij te zijn, vooral zelf belangen had. Om me óf zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, óf om me zo snel mogelijk op een wettelijk toegestane manier te ontslaan. Wat de manier dan ook was, ze leken zo min mogelijk werk aan mij of last van mij te willen hebben.

In het 2e spoor traject en tijdens het eerste gesprek met Anton had ik voor het eerst het gevoel dat er naar míj gekeken en geluisterd werd. Niet zomaar de lat laag leggen, maar de lat helemaal weghalen. De druk moest helemaal weg, zodat ik met mijzelf aan het werk kon. Dit was nodig om zo weer vanaf de grond af aan op te bouwen.”

Hoe heeft VDHC Werkadvies geholpen?

“Anton had direct bij het eerste gesprek door dat hij het rustig aan moest doen. Daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor. Door te beginnen met vragenlijsten om mezelf wat beter te leren kennen en oefeningen te doen om mijn eigen grenzen beter te voelen en aan te geven, ben ik langzaam weer meer mezelf geworden. Maar dan wel de 2.0 versie, zoals Anton het altijd zo mooi noemt. In het 2e spoor is het de bedoeling om weer iets qua werk te gaan doen, dit heeft bij mij iets anders uitgepakt. Maar via vrijwilligerswerk kon er toch opgebouwd worden. Sinds ik die stap kon maken ben ik met sprongen vooruit gegaan. Wat geduld en vertrouwen met een mens kunnen doen is ongelooflijk.”

De afloop

“Het heeft even geduurd, maar inmiddels ben ik weer rustig aan uren aan het opbouwen in het vak (wat ik toch wel heel erg leuk vind) als dierenarts. In de juiste werkomgeving, gevonden met hulp van Anton, kan ik het vertrouwen in met name andere mensen (collega’s) langzaam terugkrijgen. Nu moet ik vooral mijzelf af en toe nog afremmen. Ik weet dat het beter is sommige dingen rustiger aan te doen. Wat ben ik blij dat dit ik Anton nu ben tegengekomen en niet over 20 jaar pas. Ik heb zoveel geleerd waar ik de rest van mijn leven profijt van heb.”

Meer weten?

Zit je met soortgelijke vragen als de kandidate uit bovenstaand verhaal en wil je meer informatie? Mail dan naar administratie@vdhcwerkadvies.nl, wij zorgen dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt.

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..