VDHC’s maandelijkse lunchsessie: De invloed van filosofie op Duurzame Inzetbaarheid

Filosofie

Aangezien wij elkaar als team niet dagelijks zien, vinden wij het fijn om ‘live’ met elkaar in contact te zijn middels een gezellige maandelijkse lunchsessie.

Tijdens de lunchsessies brengen onze medewerkers om de beurt een thema of bijvoorbeeld een vraag in, wat te maken heeft met ons werkveld. Iets wat ons heeft geïnspireerd of wat we graag willen delen met onze collega’s. Het uiteindelijke doel hiervan is kwaliteitsbevordering van ons als bedrijf en onze dienstverlening. Deze maand was het Nel die het thema ‘de invloed van filosofie op duurzame inzetbaarheid’ introduceerde.

 

Filosoferen geeft inzichten

Deze maand was het de beurt aan Nel om onze lunchsessie voor te bereiden. Nel heeft na het afronden van haar studie orthopedagogiek veel ervaring opgedaan op diverse terreinen van het sociaal domein en HR (Human Resource). Ze volgde later de opleidingen tot register arbeidsdeskundige, adviseur duurzame inzetbaarheid en DIX (Duurzame Inzetbaarheidsindex) coach. Voor haar professionalisering als adviseur duurzame inzetbaarheid woonde Nel een seminar bij met als thema ‘De invloed van filosofie op duurzame inzetbaarheid’. Dit seminar werd  gegeven door filosoof Lammert Kamphuis (auteur van het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’). Zij werd hierdoor geraakt en heeft enkele tips uit dit seminar met ons gedeeld.

 

Levenslessen

Er zijn tijdens de lunchsessie belangrijke levenslessen besproken. Deze zijn zowel in werk als privé toepasbaar. We hebben onder andere gesproken over dat jijzelf, je werk en de mensen om je heen de drie belangrijkste elementen in je leven zijn. Zij zijn van invloed op elkaar: geef ze alle drie de aandacht die ze behoeven en verwaarloos ze niet. Wij hebben dit onderwerp uitgebreid met elkaar besproken en we hebben besproken hoe elk van ons daarmee omgaat.

 

Filosofie en Duurzame Inzetbaarheid

Filosofie en de hieruit voortkomende levenslessen zijn soms al eeuwen oud, maar nog steeds actueel. Hierbij stilstaan geeft ons weer genoeg stof tot nadenken en is in ons werk zeer toepasbaar. Door in ons werk het blikveld te verruimen, soms wat meer te relativeren en ieders eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken en te waarderen, zullen we hopelijk kunnen bijdragen aan de ontwikkeling duurzame inzetbaarheid van mensen!

 

Onze dienst Duurzame Inzetbaarheid

Wil je meer lezen over Duurzame Inzetbaarheid? Klik dan op de volgende link: VDHC whitepaper 2022 Duurzame inzetbaarheid

In het whitepaper kan je meer lezen over deze dienstverlening en wat wij hierin voor jou als werkgever of je organisatie kunnen betekenen.

 

Meer weten?

Onze adviseurs Duurzame Inzetbaarheid Charlotte van de Weele-Venneman en Nel Andela nemen graag de tijd om met je in gesprek te gaan! Zij zijn te bereiken via de volgende emailadressen: charlotte@vdhcwerkadvies.nl of nel@vdhcwerkadvies.nl.

Of bel naar het algemene nummer van VDHC Werkadvies: 033-4324487

Save the date: klantendag 2023

Op dinsdag 21 november organiseren wij onze eerste klantendag! Een interactief programma, gericht op Duurzame Inzetbaarheid. Het thema van de dag is: De kracht van wendbare en veerkrachtige..