Waarom krijg je een verslag na gesprekken in je re-integratietraject?

Verslag na gesprekken

Ben je (langdurig) ziek en zit je in een re-integratietraject, zoals een arbeidsdeskundig onderzoek of 2e spoortraject? Dan ontvang je een verslag na sommige gesprekken. Dat voelt misschien formeel of afstandelijk. Toch is het belangrijk – en zelfs verplicht – dat deze verslaglegging gebeurt.

Waarom wordt alles vastgelegd?

De overheid heeft regels opgesteld in de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Die wet verplicht werkgevers en werknemers om samen te werken aan re-integratie. Daar hoort bij dat er goed wordt bijgehouden wat er is besproken en welke stappen er zijn gezet.

Het klinkt zakelijk, maar dat zegt niets over jou

De verslagen die je ontvangt, zijn zakelijk geschreven. Dat moet, omdat ze ook bedoeld zijn voor externe partijen zoals het UWV. Maar weet: de toon van het verslag is niet de toon van het gesprek. In het echt praten we altijd van mens tot mens. De verslagen vatten vooral samen wat er formeel nodig is, niet alles wat wij bespreken komt letterlijk in het verslag.

Schrik dus niet van wat er zwart-wit op papier staat. Het betekent niet dat er geen begrip is voor jouw situatie. En heb je vragen over een verslag? Stel ze gerust!

Dingen kunnen veranderen

De functies die worden besproken, sluiten aan bij wat je op dat moment aankunt volgens de bedrijfsarts. Als je herstelt of je belastbaarheid verandert, kan dat invloed hebben op wat mogelijk is. De verslaglegging is dus een momentopname.

Meer weten?

Wil je meer weten over verslaglegging of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op!

Meer weten over de rolverdeling tijdens je re-integratietraject? Lees het hier.